top of page
AirBrush_20201201235526.jpg

OVER ONS

Het Thalia Trio legt zich toe op het verzorgen van livemuziek tijdens herdenkingen en afscheidsceremonies.

Niets is zo krachtig en universeel als muziek. Muziek troost en verbindt zonder woorden. Live muziek is voor nabestaanden een prachtig eerbetoon aan de overledene. Er is dan ook geen ritueel te vinden zonder muziek. Het live luisteren en kijken naar musici zorgt voor een beleving en ontroering die je met een geluidsinstallatie niet snel bereikt. Trio Thalia wil graag bijdragen aan een persoonlijke en mooie herinnering. Zij zorgt voor een intiem moment tijdens de ceremonie en speelt in op uw wensen zodat de afscheidsceremonie warm en persoonlijk wordt.

Sabien.JPG

SABIEN CANTON

Studeerde bij Ernestine Stoop (Tilburg) en Catherine Michel (Parijs).

Haar hart ligt bij kamermuziek en hedendaagse muziek. Met ensemble TriDali gaf zij honderden concerten in binnen- en buitenland, en ze is

de vaste harpiste van Het Zeeuws Orkest. Sabien is ook vaste harpiste bij het Insomnio ensemble voor hedendaagse muziek en met hen reisde ze  de hele wereld over (Finland, Italië, Hongkong, Shanghai, Zuid-Afrika etc.). Daarnaast maakt zij deel uit van het improvisatie collectief Wateraap. Als docente was Sabien jarenlang verbonden aan het Fontys Conser-vatorium en Het Kunstpodium Dongen. Momenteel geeft ze les in haar privé-praktijk in Oirschot.

In 2004 verscheen haar harpmethode's Harpologie deel 1,en 2, Intro, Duetten, Dromen en De Notenkraker zijn inmiddels in vier talen vertaald en in een groot gedeelte van Europa te koop. Sabien is erg geëngageerd met de Nederlandse cultuur en de harp in het bijzonder: zij was jaren redactielid van het Nederlands Harp Bulletin en is artistiek betrokken bij het Dutch Harp Festival.

Samen met harpiste Miriam Overlach zette Sabien composingforharp.com op met als doel meer en goed repertoire voor de harp te creëren. Hun instructievideo's worden over de hele wereld gebruikt door componisten en arrangeurs.

Het Thalia Trio bestaat uit fluitiste Saskia Onstwedder-List, hoboïste Anne-Marie van Mierlo, en harpiste Sabien Canton. Hun repertoire is overwegend klassiek, ze spelen akoestisch en hebben tientallen jaren ervaring als beroepsmusici.

 

Anne-Marie, Saskia en Sabien spelen al lange tijd samen in diverse professionele orkesten en ensembles. De wens om samen kamermuziek te maken bestond al lang en toen zij in 2019 gevraagd werden een uitvaart in de St Jan in ’s-Hertogenbosch te verzorgen, werden zij alle drie geraakt; nergens komt de kracht van muziek zo tot zijn recht als tijdens een afscheid.

SASKIA LIST

Saskia studeerde fluit aan de Conservatoria van Maastricht en Tilburg, waar ze afstudeerde bij Raymond Delnoye, destijds solofluitist van het Rotterdams Filharmonisch Orkest en het Brabants Orkest. Saskia is voornamelijk werkzaam als freelance fluitiste waarbij ze veelvuldig heeft opgetreden met o.a. het Brabants Orkest en het Philips Symfonie orkest. Reeds tijdens haar studie werd ze door toenmalig dirigent Louis Stotijn uitgenodigd te komen spelen bij Het Zeeuws Orkest waar ze nu alweer vele jaren als solo- fluitiste speelt. Saskia heeft talloze concerten onder leiding van diverse dirigenten uitgevoerd en ze soleerde o.a. in het beroemde fluit-harp concert van W.A. Mozart. Ze heeft een grote passie voor kamermuziek en is dan ook regelmatig te beluisteren in diverse ensembles. Saskia is fluitiste bij het prachtige ensemble VIJF! dat bestaat uit de unieke combinatie van harp, viool, fluit, hobo en fagot. In 2020 brachten zij hun eerste album "Saffier" uit.  VIJF! is inmiddels een veelgevraagde gast op de verschillende Nederlandse podia en radio. Voor info en boekingen voor dit ensemble, zie  www.ensemblevijf.nl 

Daarnaast is Saskia jaarlijks te horen in uitvoeringen van het Weihnachts Oratorium en de Matthaüs Passion met diverse orkesten waaronder ‘Concerto Brabant’ in Heusden. Als enthousiast en bevlogen docent is Saskia werkzaam in Eindhoven, Waalre, Aarle-Rixtel en Helmond.

ANNE-MARIE VAN MIERLO

studeerde hobo bij Anne de Vries en Hans Roerade aan de conservatoria in Tilburg en Maastricht.Daar behaalde ze de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus (Master of Music) met daar naast de

aantekeningen

voor althobo,

hobo d'amore,

orkestspel en

ensemble-leiding.

Anne-Marie is

solo-hoboíste van

het Zeeuws Orkest

en in die

hoedanigheid

speelde zij met

een grote

diversiteit van

dirigenten en solisten. Daarnaast is zij een regelmatig gevraagde gast in verschillende ensembles en orkesten, ze remplaceerde in het Brabants Orkest en het Residentie Orkest.
Een van de hoogtepunten zijn de jaarlijks terugkerende concertreeksen waarbij de Matthäus Passion en het Weihnachts Oratorium worden uitgevoerd. Prachtige muziek waarin de hobo, althobo en hobo d'amore een belangrijke rol vertolken.

In 2017 richtte Anne-Marie het kamermuziekensemble VIJF! op, dat bestaat uit harp, viool, fluit, hobo en fagot. Een bijzonder kleurrijke bezetting waarvoor Anne-Marie ook arrangementen maakt. Met VIJF! bracht ze in maart 2020 het album "Saffier" uit. Inmiddels is VIJF! een graag geziene gast op de verschillende nationale podia en radio. www.ensemblevijf.nl

De inspiratie en kennis die Anne-Marie opdoet in haar uitvoerende praktijk geeft ze op een sprankelende en boeiende wijze door aan haar leerlingen.
In 2010 introduceerde zij de Toverhobo© een instrument speciaal voor zeer jonge hoboïsten.
Haar lespraktijk beslaat een groot deel van Noord-Brabant. www.toverhobo.nl

Samen met haar tweelingzus, beeldend kunstenares Petra van Mierlo vormt Anne-Marie het bedrijf TwoArts. TwoArts  ontwikkelt projecten en voert ze ook uit. Deze projecten worden speciaal voor het onderwijs en de zorgsector ontwikkelt en bestaan uit trainingen en lessen waarin beeldend en muziek elkaar ontmoeten en versterken. www.twoarts.nl

Anne-Marie foto voor Bio.jpg
Knipsel sas1.JPG
bottom of page